28 Eylül 2009 Pazartesi

KIRMIZI KADİFE KEK (Red Velvet Cake)




Eşimin bu seneki doğumgünü için alıştığımız pastalar yerine farklı birşey yapmaya karar verdim. Eşim pek fazla pasta sevmiyor, yani öyle ağır kremalı, aromalı şeylerle arası pek iyi değil. O yüzden bende uzun süredir denemek istediğim kırmızı kadife kekte karar kıldım. Kırmızı kadife kek, Amerika'da çok sık yapılıyormuş. Bu kekin farkı, kendine özel bir krema ile hazırlanması. Uzunca bir süre kırmızı kadife kek tarifi aradım, fakat en sonunda bulduğum tüm tariflerin bir karışımı olan bu tarifi yaptım. İsmini hem renginden, hem kadife gibi ağızda dağılan kekin kıvamından, hemde heryerde aynı şekilde yapılan süslemesinden almış bence..
Biz ailece çok beğendik.. Özelliklede kızım bu keki renginden dolayı çok tuttu :)

Kırmızı Kadife Kek

Malzemeler

Kek

2 su bardağı toz şeker
3 yumurta
1+1/3 su bardağı sıvı yağ
1+1/2 su bardağı  hazır kek unu (içinde kabartma tozu olan)
1 su bardağı un
1 çay kaşığı karbonat
1 paket vanilya
1 çay kaşığı kırmızı kıda boyası (toz veya jel)
1 tatlı kaşığı kako
1 yemek kaşığı elma sirkesi
1 çimdik tuz
Buttermilk*

Krema

1 kutu labne peyniri
50 gr margarin ya da tereyağ
1 poşet krem şanti
2 çay bardağı pudra şekeri
1/3 su bardağı süt

*Tarif için buttermilk gerekiyor. Buttermilk Türkiye'de ne yazıkki bulunmuyor. Fakat evde yapılması çok kolay. Bu tarif için ; 1.5 su bardağı süt'ün içerisine, 1.5 yemek kaşığı elma sirkesi ekleyip 5-10dk bekletiyoruz ve buttermilkimiz hazır.




Yapılışı

Önce şeker ve yumurtaları iyice çırpıp kabartıyoruz. Sonra, sıvı yağ ve buttermilk* ile sirkeyi ekleyerek biraz daha çırpıyoruz. Son olarak hazır kek ununu, normal unu, kakao, vanilya, gıda boyası ve karbonatı  da ekleyip yavaş yavaş çırpıyoruz.
Alüminyum folyo ile kaplanmış kelepçeli kalıba hazırladığımız bu hamuru döküyoruz. Önceden 170 derece ile ısıtılmış fırına veriyoruz ve 1 saate yakın pişiriyoruz.
Kek iyice soğuduktan sonra, üstünde oluşan bombeyi kesip pastanın üstünü düzlüyoruz. (Kestiğimiz parçayı daha sonra kekimizi süslerken kullanacağız) Daha sonra keki ikiyi bölüyoruz.
Başka bir kapta oda ısısında erimiş margarini pudra şekeri ile iyice çırpıyoruz. Labne peynirini, krem şantiyi süt ve damak zevkinize göre dilerseniz şeker ekliyerek çırpıyoruz. Buzdolabında 15 dk kadar bekletiyoruz.
Dinlendirdiğimiz bu kremanın bir kısmını arakata sürüp, kalan kısmı ile de kekimizin üstünü ve yanlarını kaplıyoruz.
Pastanın üst kısmından çıkan, ayırdığımız keki, blendırda toz haline getirip, pastanın üstüne ve kenarlarına yapıştırarak kadife gibi bir görüntü elde ediyoruz.
Keki buzdolabında 2 saat kadar dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun..
Sevgiler:)

19 yorum:

  1. kekin görüntüsü harika, eminim tadı da öyledir.. ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  2. Gerçekten kadife gibi bir görüntü. Çok ta güzel süslemişsiniz. İyi ki hatırlattınız bu tarifi. İlk fırsatta yapmak istiyorum ben de. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  3. teşekkür ederim..
    mutlaka tavsiye ederim, değişik bir tadı var, tatlı ve mayhoş:)
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  4. emegine saglik
    gercektende goz alici bir pasta olmus
    en kisa zamanda denemek istiyorum

    www.yenitadlar.blogcu.com

    YanıtlaSil
  5. ELLERİNE SAĞLIK CANIM,ÇOK LEZZETLİ VE HARİKA GÖRÜNÜYOR ÇOK TA ŞIK ,SEVGİLERİMLE

    YanıtlaSil
  6. Merhaba Gülçin hanım,
    Hülya'nın blogundan ulaştım size. Kadife kekiniz de, kocagörmez böreğiniz de şahane görünüyor. :) Tarifleri yazdırıyorum, vakit bulduğumda deneyeceğim mutlaka. Ellerinize sağlık. Aramıza hoşgeldiniz. :)

    YanıtlaSil
  7. Bir sorum olacaktı, krem şanti toz mu olacak acaba?

    YanıtlaSil
  8. Sevgili Tombuk, sanıyorum adınız Pınar, yaşınızı bilmiyorum ama ben size Pınar diyeyim:)güzel dilekleriniz için teşekkür ediyorum öncelikle.. Krem şanti toz olarak konuyor. Şanti tozunu, kremayı daha sıkı bi hale getirsin diye koyuyoruz, yoksa kıvamı çok akışkan oluyor.

    YanıtlaSil
  9. En büyük kuzenden kocaman bir aferin.

    YanıtlaSil
  10. Harika bir görüntüsü var. Çok güzel.

    YanıtlaSil
  11. Nice güzel yillari beraber gecirmenizi diliyorum.Pasta nefis gözüküyor.

    YanıtlaSil
  12. HARIKA BIR PASTA
    SUPER OLMUS ESINIZI KUTLARIM
    SEVGILER

    YanıtlaSil
  13. merhaba Gülcin...blog dünyasinda ve aramiza hosgeldin...yeni tariflerde bulusmak üzere, sevgiler

    zehra

    YanıtlaSil
  14. Gülçiin,
    Harika görünüyor eminim tadı da öyledir ellerine sağlık.
    Ben de denemek istiyorum...
    Bu arada geç olmuş ama eşine de nice mutlu yıllar diliyorum.

    YanıtlaSil
  15. Merhaba,
    bu pastayi görünce renginden dolayi hemen sanli bayragimiz aklima geldi:))

    Pastan icin ellerine saglik diyorum ve ayrica aramizada hosgeldin demek istiyorum.

    Selam ve sevgilerimle

    YanıtlaSil
  16. Merhaba ,
    ben bu keki Arman Kırımın tarifi ile cup cake olarak yapmaya çalıştım başarılı olmadı malesef. Sizi tebrik ederim bu tarifi deneyeceğim. Labne 1 kutu demişsiniz çeşit çeşit boyları var. Siz en küçük boyu mu kullandınız? tesekkurler

    YanıtlaSil
  17. Öncelikle herkese iyi niyetlerinden dolayı çok çok teşekkür ediyorum..
    Sevgili Kevser, ilk kez farkediyorum inan Türk bayrağıyla olan bu benzerliğini pastanın.. Tebrik ederim, artık pastayı daha bir severek ve şevkle yapacağım sanırım:)
    Hülya ablacım çok çok teşekkür ederim, öpüyorum.
    Sevgili Yıldız, Sevgili Eya, Taze Nane,Mutfakistan teşekkür ederim yorumlarınız için.
    Sevgili Adsız;
    Az önce tarifde ufak bir değişiklik yaptım, krem şantiyi bir pakete çıkardım. Aslında orjinalinde kremasında 500gr labne peyniri var ama bize biraz fazla mayhoş geldi öyle yapınca. Bende idealini 200gr labne ve bir paket krem şanti tozu ile buldum. Sen dilersen benim yaptığım gibi dilersen, sütü çıkarıp, 500gr labne ve 2 yemek kaşığı labne tozu ile yapabilirsin. Kolay gelsin:)

    YanıtlaSil