16 Eylül 2009 Çarşamba

Kına Gecesi Kurabiyeleri..


Geçen yıl evlenen kuzenimin kına gecesi için yaptığım kurabiyeler hem lezzetli hem hafifti. Davetli sayısı fazla olduğu için yaklaşık 1 hafta gibi bir zamanımı aldı.. Tabi o zaman 2.5 yaşında olan kızım Beren'in ben yaparken aradan kaçırıp yediği kurabiyeleri de hesaba katmıyorum..

Ben sanırım kurabiye yapmayı pasta yapmaktan daha çok seviyorum.. Açıkçası, benim için en önemli sebebi fazla risk taşımaması ve üzerinde oynamalar yapmaya daha fazla müsait olması..
Ve tabiki Beren tarafından da daha kolay yendiğini ve sevildiğini de göz önünde bulundurmak gerek..
Kurabiyenin tarifi yine mentorlarımdan biri olan Hülya ablamdan..

Malzemeler

250gr margarin ya da tereyağı
1 su bard. pudra şekeri
1/2 su bard. mısır nişastası
1 tane yumurta
Çok az tuz (parmağınızın ucu ile)
Yarım çay kaşığı karbonat
4 su bardağı un
Arzuya göre tarçın, vaniyla, zencefil

Yapılışı

Bekleyip yumuşattığımız tereyağına pudra şekerini ekleyerek yoğuruyoruz. Diğer malzemeleride ekleyerek kıvama gelene kadar yoğurmaya devam ediyoruz. 20 dakika kadar
buzdolabında beklettikten sonra 2 cm kalınlığında açarak kalıp yardımıyla şekil veriyoruz.
180 derecede ısıtılmış fırında pişiriyoruz.
Pişen kurabiyelerimizi iyice soğuttuktan sonra şeker hamuru ile süslüyoruz.
Kurabiyede şeker hamuru ile çalışmak çok daha zevkli ve kolay. Kalıplarla şekillendirdiğiniz şeker hamurunu, kurabiyelerin üzerine sürdüğümüz bal - koyu kıvamını bozmayacak kadar az suyla açılmış olmalı- ile kurabiyelere yapıştırıyoruz.
Üzerini de dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz..





















Not: Ben kurabiyenin içerisine sadece zencefil ekledim. Fakat tarçında çok yakışıyor.. Dilerseniz vanilya yerine, sıvı vanilya aroması da katabilirsiniz..

4 yorum:

  1. MOG these cookies are so adorable! Love them!

    YanıtlaSil
  2. Warm thanks to your comment..
    If you want, i can give recipe in English for you:)
    Best wishes..

    YanıtlaSil
  3. Siten hayırlı olsun sevgili Gülçin! Kocagörmez'in hikaye ve tarifini de bekliyorum şahsen, heyecanla!

    YanıtlaSil
  4. Teşekkür ederim sevgili Tijen..
    Kocagörmezin tarifini ekledim fakat hikayesi ile ilgili Gebze'ye gidince bir araştırma yapmam gerekiyor:)
    Sevgiler..

    YanıtlaSil