22 Ekim 2009 Perşembe

KUMPİR




Dünyanın en güzel yemeklerinden biri bence kumpir. Sadece kumpir ve makarna ile bir ömrü geçirebilirim sanırım. (Tabi nutellayı yemekten saymıyorum:))
Evde haşlanmış patatesle yapılan kumpirleri hiç bir zaman sevemedim. En sonunda bu tarif ile evde kumpir yapmak ve yemek lezzetli hale geldi.

Malzemeler
4 adet büyük boy patates
1 su bardağı kadar rendelenmiş kaşar
Bir yemek kaşığı tereyağ
Üzeri için isteğe göre; sucuk, sosis, haşlanmış mısır, közlenmiş kırmızı biber, kornişon turşu, siyah-yeşil zeytin.
(Ben koymadım ama dilerseniz amerikan salatası, mantar gibi aklınıza gelebilecek ve sevdiğiniz diğer malzemeleride koyabilirsiniz)
















Yapılışı

Önce alüminyum folyolara sarıp küçük çentikler attığımız patatesleri 200 derecelik fırında 30-45 dk arasında pişiriyoruz. Bu arada üzerine koyacağımız malzemeleri küçük küçük kesip, sosis, sucuk gibi pişirilecekleri pişiriyoruz. Sonra fırından çıkardığımız patateslerin hiç soğumadan kabuklarını ayıklıyoruz. Kaşar ve tereyağınıda ekleyerek iyice eziyoruz. Borcama serdiğimiz patatesli harcın üzerine malzemeleri gezdirip servis ediyoruz. Ketçap ve mayonez tercih etmiyoruz ama barbekü sos ile muhteşem oluyor.
Afiyet olsun..

2 yorum:

  1. Ellerine sağlık fıstık. Kumpir benim favori yiyeceğim. Tok olsam bile midemde ona herzaman yer vardır:)

    Sevgilerimle,
    Canan

    YanıtlaSil
  2. kumpiri bende cok severim. cocuklarinda severek yedigi bir yiyecek.elerine saglik.

    YanıtlaSil